Het concept

Brasserie Abdijbos is onderdeel van Leerhotel De Volksabdij. Op deze bosrijke locatie in de groene regio van de Kalmthoutse Heide is het écht Brabants genieten. Als Natuurpoort is de Volksabdij het startpunt om de Kalmthoutse Heide te ontdekken. De Brasserie is daarmee een aangenaam start-, pauze-, of eindpunt van een dagje uit in de natuur. 

De Brasserie wordt gerund door praktijkstudenten ondersteund door horecaprofessionals. Door stagiaires de kans te geven alle kneepjes van het prachtige horecavak te ervaren dragen we bij aan een gastvrije en bruisende horecasector in de toekomst.

IJsvitrine en Natuurpoort

Brasserie Abdijbos is een sfeervol daghorecaconcept met in het voorportaal bij de speelweide een ijsvitrine en het infopunt van Natuurpoort de Volksabdij. In de brasserie en op het terras staat het Trappistenbier van La Trappe centraal, wij serveren meerdere soorten, getapt in een Prior Bokaal of in een Mini Prior Bokaal, zodat je ze allemaal kunt proeven!

Lunch en Borrel

Ook in onze lunch & borrelgerechten komen de verschillende soorten La Trappe terug, denk aan Isid’or kaaskroketten, Quadruppel bitterballen en kipspies geglaceerd met Dubbel. 

Natuurlijk serveren wij ook Puro Fair Trade koffie met heerlijk appelgebak en voor onze kleine vrienden een  pannenkoek of kindertosti.

Feesten en trouwen

Naast genieten van een lekker kopje koffie of smakelijke lunch is het ook mogelijk om te feesten en te vieren bij Brasserie Abdijbos. Speciaal voor gezelschappen van 25 tot 250 personen is Brasserie Abdijbos exclusief af te huren voor bijvoorbeeld een bruiloft, jublileum, besloten diner of bedrijfsfeest. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Menukaart